Bankett og Ball

BankettTing å huske når du skal på bankett eller ball.

Det arrangeres stadig banketter og ball her i Norge, et eksempel her er for eksempel det store gardeballet som er hver sommer. Det ses på som en stor ære for jenter å bli bedt med til dette ballet, ettersom disse guttene og jentene representerer det beste av det beste i det norske militæret.

Hvordan kle seg?

For guttene gjelder det å kle seg i gallauniform med hvite hansker og hatt. Alt skal være nyrenset og sko skal være nypusset. Med andre ord, alt skal være perfekt også hos gutta. Er det gutt som skal være med en kvinnelig gardist må kle seg i kjole og hvitt.

For jentene er det også en god del regler for hvordan de bør kle seg. Det gjelder i utgangspunktet å følge skikk og bruk. Men noen av reglene er at kjolene skal være fotside. Den skal være anstendig, altså ikke for stor utringning eller for mye bar hud som skal vises. Har man bare skuldre skal man ha sjal over. Det finnes mange steder man kan kjøpe sånne kjoler, men et slikt sted er http://sofiamoore.no. Jentene skal også helst ha lange hansker. Håret skal være oppsatt, gjerne i en klassisk frisyre.

Serveringen

Det er alltid høflig å hilse på de man sitter ovenfor og ved siden av.  Husk at man ikke setter seg før det er signalisert at man skal gjøre det. Vertskapet både setter seg og blir servert først, ingen skal forsyne seg før vertskapet har gjort det. De fleste er nervøse for hvilke deler av bestikket de skal bruke, men gå etter regelen fra ytterst til innerst. Å nyte et godt måltid er litt som å kline, man begynner ytterst og ender innerst.

Glem ikke at det som oftest er flere skåler som skal gjennomføres før, under og etter middagen. Når det kommer til gallamiddager og messemiddager så er 2 skåler før middagen helt vanlig, nemlig Kongens skål og våre kammeraters skål. I løpet av måltidet er det gjerne flere flotte taler, som for eksempel Damenes og herrenes tale.