Gavekort på matkurs?

Kunne du eller noen du er glad i tenkt seg å lære mer om norsk mat eller mat fra andre kulturer? 

Da kan du kanskje kjøpe gavekort på spennende matopplevelser og matkurs til deg selv eller de du er glad i. Et sted som tilbyr spennende og ikke minst variert utvalg av gavekort er youwish.no hvor du kan få et godt innblikk i flere forskjellige matkulturer.

Som tum sallad

Thailandsk mat

Har du vært på reise i Thailand noen gang? Da har du opplevd et av verdens mest eksotiske og spennende kjøkken der harmoni og presentasjon står i høysetet. Selvfølgelig skal også smakene sitte som et skudd, og de er det mange av. Det betyr at et slikt matkurs vil gjøre at du får bli kjent med nye smaker som koriander, chili, ingefær og lime. Du blir kurset av en kokk som deler alle sine triks og tips.

Indisk mat

Familien Singh kommer fra den nordindiske delstaten Punjab, og det punjabske kjøkken er midtpunkt på menyen. Men stedet serverer mat fra hele India. En forkjærlighet for friske grønnsaker og urter kjennetegner det punjabske kjøkken. New Delhi serverer mat i fem styrkegrader.

Indisk mat er noe nordmenn er veldig glad i, men ikke alle vet at det finnes mer til denne mattradisjonen enn tikka masala. På dette kurset får du lære hvordan du lager drikker, dipper, baking, ris og spennende middagsretter. Noe av det du lærer å lage er tandoori, lammepasanda og vindaloo.

Italiensk mat

Få kjøkken er vel mer kjent for nordmennene enn nettopp det italienske kjøkkenet. Italiensk mat er spennende og det handler om respekt for og bruk av ferske, fargerike råvarer. På kurset lærer du å lage fem forskjellige spennende retter og du får med deg oppskriftene hjem. Du får smake, lukte på og bli kjent med italienske råvarer. Du lærer blant annet å lage Bruschetta al pomodoro, Cozze Ripiene og Filetto Gorgonzola.

Tapas

En av de mer spennende matretningene fra Spania er tapasen, som er forskjellige retter som fungerer som fingermat. Her får du muligheten til å leke deg med spennende smaker fra Spania og gjennom dette vil du lære å lage Albondigas, Crema Catalan, gratinerte blåskjell, tortillas og klippfiskboller.

Det finnes med andre ord ingen unnskyldning for å la være å lære om andre spennende kjøkken. Gavekortene kan også byttes til andre matkurs enn det du opprinnelig kjøper, om det ikke faller i smak.