En kulinarisk reise gjennom Bergen

Bergen er en by som er kjent for mye forskjellig, og restaurantene i byen har virkelig begynt å bli anerkjente. Utvalget av restauranter i Bergen er bredt, og man finner noe som dekker de aller fleste lyster.

Uavhengig av om man er ute etter internasjonal mat, norsk mat eller vegetarisk mat, så vil man finne det i Bergen. For turistene som inntar hotellene (www.hotellbergen.nu) i Bergen, så er det nok den norske maten som står aller høyest på listen. Det er flere restauranter i Bergen som er mest kjent for den tradisjonelle norske maten.

Kjøkkensjefenved Lysverket, Christopher Haatuft, sier:

– Nivået er som aldri før. Det har endret seg drastisk med steder som Colonialen og Bare. Det jeg stusser mer over er at det ikke finnes en trestjerners restaurant i Norden. Det kunne ha løftet regionen, påstår Haatuft.

Besøk Pingvinen

Pingvinen finner man midt i Bergen sentrum. Pingvinen er ikke bare en restaurant, men også en pub, bar og nattklubb. De har alle rettigheter innen servering, og de holder åpent til klokken tre om natten. Kjøkkenet på Pingvinen er aller mest kjent for norsk, tradisjonell mat. Blant annet finner man alltid tradisjonelle retter som kjøttkaker, lapskaus og fiskegrateng på menyen. I tillegg blir menyen tilpasset til årstiden, med blant annet servering av pinnekjøtt, fårikål og fersk fisk i løpet av året.

Smørbrød med laks

To Kokker

To Kokker finner man midt på bryggen i Bergen. Restauranten serverer tradisjonell norsk mat, i tillegg til at man får kjenne på en historisk stemning som henger igjen i veggene i lokalet. Menyen består av en fastsatt seks- eller treretters meny, i tillegg til at det er et godt utvalg av hovedretter og desserter. Blant hovedrettene finner man flere ferske fiskeretter, kalv, hjort og lam.