Kulinarisk reise til Oslo

Restaurant i OsloOslo har mange spennende restauranter og faktisk noen Michelinstjerner.

Kulinarisk sett er Oslo en spennende by med mat fra de fleste verdensdeler. Byen har sin egen mathall hvor du kan oppleve alt fra kortreiste matvarer til langreiste retter. Men de fleste vet kanskje ikke at det finnes noen Michelinstjerner i byen også. Men husk at du nok må booke bord før du kommer om du vil unngå en bomtur.

Maaemo

Den eneste norske restauranten med to Michelinstjerner er Maaemo som ligger i Schweigaardsgt 15. Restauranten har på kort tid blitt en av landets beste restauranter og med en nydelig utsikt over Oslos nye bydel, inntar du mat fokusert rundt kortreiste ingredienser av høy kvalitet. Det er internasjonal klasse over Maaemo, og det er med andre ord vel verdt et besøk.

Bagatelle

Etter å ha opplevd noen tøffe år har Bagetelle kommet tilbake og de har fått seg en stjerne i Michelin-guiden denne gangen. Robert Lie har endret menyen fra fransk til nordisk og har mer fokus på kortreist mat og ikke minst råvarer av veldig god kvalitet.

Statholdergaarden

Den folkekjære kokken Bent Stiansen er en av de norske kokker som har hatt en stjerne i Michelinguiden absolutt lengst. I en av byens eldste bygninger møtes du av fløyelstapet og lysekroner som gir en fantastisk ramme for et smakfullt måltid.

Planlegg turen godt!

Det finnes så utrolig mange flotte restauranter og matopplevelser i Oslo. Så planlegg godt før du reiser. Stikk innom hotelioslo.com for å sikre deg gode avtaler på hotell, slik at oppholdet blir så billig som mulig. Det fine med å bestille på denne siden, er at du får informasjon om de forskjellige områdene i Oslo. Det betyr at det er lett for deg å booke hotell i området der du skal spise, slik at du kan ta deg noe vin til maten med god samvittighet.

Husk at et måltid på Michelinrestauranter er en opplevelse for seg selv. Du sitter i flere timer og koser deg med mange forskjellige små lekre retter som er satt sammen perfekt med vin. En kulinarisk opplevelse virkelig verdt turen!